בעטשינאלט, נוקערלעך, פולנטה ועוד מתכונים של מירי זורגר

    מירי זורגר No Comments on בעטשינאלט, נוקערלעך, פולנטה ועוד מתכונים של מירי זורגר
    18:13
    06.05.24
    אבי יעקב No Comments on "זה רגע שלא אשכח לעולם" | הרב ישראל מאיר לאו בראיון מרגש

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פרגית בגלימה

    מצרכים

    לבצק

    4 כוסות קמח

    1 כוס שמן

    1 כוס מים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    למלית

    4 פרגיות שלמות ללא העור

    4 עלי סלק חלוטים

    8 פרוסות פסטרמה שווארמה

    300 גר' מסת קציצות

    2 בצלים מטוגנים להשחמה

    1 כוס אפונה קפואה

    1 כוס קוביות גזר חלוטות

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    4 כפיות חרדל

    להברשה

    1 ביצה מקושקשת

    1/2 כוס שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה

    הכנת המלית

    את מסת הקציצות המוכנה יש לערבב עם הבצל המטוגן האפונה והגזר  לתבל ולהניח בצד

    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל

    הרכבת המנה

    מחלקים את הבצק ל 4

    מרדדים כל רבע לעלה צר וארוך ומברישים בחרדל מעל מניחים את שתי פרוסות הפסטרמה מעל מניחים את הפרגית

    מעל הפרגית מניחים את  העלה סלק ומעל  מניחים את המלית

    סוגרים לרולדה מהדקים בקצוות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה

    הכיני כך את שאר  הפרגיות הברישי בביצה

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 45 ד'

     

    פטה עוף

     מספיק ל2 תבניות איגליש קייק

    מצרכים

    300 גר' חזה עוף טחון

    1 ביצה

    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    3 כפות פירורי לחם

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    5 פרגיות שלמות ללא עור טחונות קלות במעבד מזון

    100 גר' שווארמה הודיה טחון קלות במעבד מזון

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    500 גר' פסטרמה בקר

    אופן ההכנה

    ערבבי  את  החזה עוף עם הבצל המטוגן פירורי הלחם הביצה הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים וערבבי למסה אחידה

    הוסיפי את הפרגיות והשווארמה וערבבי

    בתבנית אינגליש רפדי עם הפסטרמה כרעפים הניחי את המסה וסגרי עם הפסטרמה הכיני כך את התבנית השנייה

    עטפי בנייר כסף פעמים ואפי בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כשעה וחצי

     

    עוף בעגבניות שרי וזוקיני על מצע פולנטה

    מצרכים

    6 ירחי עוף מנוקים

    לירקות

    300 גר' עגבניות שרי חתוכות ל 2

    1 בצל סגול חתוך

    2 בצלים ירוקים קצוצים

    2 קישואים זוקיני חתוכים לקוביות

    3 שיני שום פרוסות

    1 כוס יין לבן

    1 כוס ציר עוף או מים

    לפולנטה

    2 1/2 כוסות ציר עוף או מים

    1 כוס קמח תירס

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות שמן זית

    אופן הכנה

    הכנת העוף

    את חלקי העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן משני הצדדים עד להשחמה

    אחרי שסיימנו באותו מחבת יש לטגן בצל שום ושרי עד להשחמה להוסיף נוזלים ואת הזוקיני ולתבל במלח פלפל

    להוסיף את מנות העוף ולהביא לרתיחה

    לבשל כשעה וחצי

    הכנת הפולנטה

    בסיר שימי להרתיח ציר או מים עם התבלינים

    כשרתח להוסיף את הפולנטה ולבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה

    להוסיף את השמן ולערבב

    מעל גבי צלחת הגשה יש לשים 1 כף גדושה פולנטה ומעל מנת עוף עם רוטב הירקות

     

    שוקיים עטופות בפסרמה – על האש

    מצרכים

    12 שוקיים חלוטים 30 ד' במים רותחים עם מלח

    לעטיפה

    6 פרוסות פסטרמה שווארמה חתוך לחצי

    למרינדה

    2 שיני שום כתושות

    2 כפות פתיתי פפריקה

    1 כף פפריקה מעושנת

    3 כפות רוטב סויה

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה

    מערבבים את מצרכי המרינדה ומוסיפים את השוקיים ומערבבים

    משהים שעה

    עוטפים כל שוק בחלק הבשרני עם חצי פרוסת פסטרמה וסוגרים עם קיסם

    צולים כ 15 שעה או עד להשחמה

     

    צלי עוף  עם נוקערלעך

    מצרכים

    6 יח כרעיים עוף  חלוט ונקי

    4 בצלים פרוסים

    4-5 שיני שום

    פפריקה מתוקה

    פפריקה מעושנת

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    תבלין לשקשוקה

    לנוקרלעך

    2 כוסות קמח

    2 ביצים

    1/3 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    כ 3/4 כוס מים

    אופן ההכנה

    את מנות העוף יש להמליח ולפלפל ולטגן בשמן מכל הצדדים

    באותו הסיר לטגן את הבצלים ושיני השום עד להשחמה קלה להוסיף את המנות של העוף ולתבל

    לכסות במים ולבשל כשעתים

    הכנת הנוקערלעך

    את מצרכי הבצק יש לערבב לבצק רך ונוזלי

    בסיר של 3 ליטר למלא ל 3/4 ולשים כפית מלח ולהביא לרתיחה

    עם מכשיר מיוחד יש להעביר פתיתי בצק בגודל הרצוי ולבשל עד שצפים

    להוציא למסננת ולשטוף

    להעביר לכלי ולהכין את כל הבצק כשהצילי מוכן יש להוסיף את הנוקערלעך לערבב ולהביא לרתיחה נוספת ולהגיש מיד

     

    עוף ברוטב הונגרי (בעטשינאלט)

    מצרכים

    6 כרעיים של עוף חלוטים ונקיים

    3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

    2 שורשים של פטרוזליה  חתוכה לקוביות

    1 ראש סלרי חתוך לקוביות

    3-4 מקלות סלרי חתוך לקוביות קטנות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס פטרוזיליה קצוצה

    1/3 כוס שמן לטיגון

    אופן ההכנה

    בסיר רחב ושטוח הניחו  את השמן וחממו הוסיפו את הירקות הקצוצים וטגנו קלות  עד להשחמה קלה.

    הוסיפו את מנות הכרעיים וטגנו קלות..

    תבלו במלח ופלפל  הביאו לרתיחה הנמיכו את האש וכסו בשלו כשעה וחצי פזרו פטרוזיליה קצוצה ובשלו עוד כ 10 ד'.

    הגישו מיד

    המנה מעולה בהקפאה

     



    0 תגובות